En bæredygtig flødekartoffel

Hos Peka tager vi miljøet alvorligt og tænker bæredygtighed ind i hele processen – fra de første kartoffelspirer til de færdige flødekartofler ligger ude i butikkerne og til genbrug af restaffaldet. Vores filosofi er, at det vi tager fra naturen, giver vi tilbage i samme eller en anden form. Vi kalder det cirkulær ressourceøkonomi.

MED MENNESKET I CENTRUM

Mennesket er centralt i alt, hvad vi foretager os. Det er mennesker, der dyrker vores kartofler. Mennesker, der producerer vores varer og mennesker, der køber og spiser vores produkter. Derfor er tillidsforholdet til kartoffelavlere, medarbejder, leverandører og kunder vigtigt for os.

Medarbejderne er vores humankapital og det afspejler sig i vores CSR-politik. Vi lægger vægt på at have en god atmosfære, en sund virksomhedskultur og give plads til familien.

  • Vi tilbyder alle medarbejdere de samme muligheder uafhængigt af køn, alder, etnisk herkomst, seksuel orientering, religion osv.
  • Vi investerer i kurser/uddannelser, jobberigelse, fleksibilitet og ergonomiske arbejdspladser.
  • Vi samarbejder med skoler og er en anerkendt uddannelses- og arbejdsvirksomhed.

DEN SUNDE KARTOFFEL

For os begynder cirkulær ressourceøkonomi i marken med kartoflerne. Kartoflen er grundlaget for vores eksistens – som virksomhed og som en del af et menneskes ernæring. Kartoflen er blandt andet en vigtig kilde til fibre og indeholder vigtige næringsstoffer. Derfor tilberedes Pekas kartofler i damp og vand, så de gode egenskaber bevares. Samtidig passer kartoflen perfekt ind i en bæredygtig verden. Sammenlignet med andre planter, har kartofler nemlig brug for relativt lidt gødning og kræver forholdsvist lidt vand.

Kartoflens særlige egenskaber:

  • I kostpyramiden figurerer kartoflen som en fødevare af høj kvalitet.
  • Kartofler er en vigtig kilde til fibre og indeholder flere fibre end hvide ris og hvide nudler.
  • Kartofler indeholder essentielle næringsstoffer som magnesium, zink, kobber, vitamin C, B1, B6 og jern. Kartofler er desuden en kilde til kalium og folsyre.
  • Til fremstilling af 1 kg kartofler går der 202 l vand. Til sammenligning kræver det 1.112 liter vand at fremstille 1 kg ris, 1.429 l vand at fremstille 1 kg hvede og 16.664 l vand at fremstille 1 kg. oksekød.

FOKUS PÅ MILJØET

Enhver ansvarlig virksomhed har fokus på miljøet. Det har vi naturligvis også. Vi har nu også en ekstra god grund til at tænke miljøvenligt. Vores forretning er nemlig afhængig af vejret, og klimaforandringer er noget, vi bliver nødt til at forholde os til. Ekstreme vejrforhold spiller nemlig en stor rolle for kartoflernes kvalitet og vækst. Derfor gør vi os umage med at passe på miljøet. Vi bruger eksempelvis hovedsageligt biogas og biomasse til at fremstille damp og vi bestræber os på at være miljøneutrale. Det, vi har taget fra naturen, giver vi tilbage i en anden form, eller vi sælger det på markedet med henblik på genanvendelse.

Bæredygtighed er dybt forankret i vores DNA

- Gå i dybden med vores cirkulære forretningsmodel