En klassiker på inspirerende nye måder

Få inspiration til aftensmaden med disse nemme opskrifter med Peka originale flødekartofler

Flødekartofler på italiensk med ricotta og Parma

Med et kærligt kig til det italienske køkken kommer her lidt sydlandsk amore; flødekartofler med sprød Parmaskinke på toppen. Perfekt som farverigt indslag på buffeten.

1 pakke Peka Originale flødekartofler
250 g Ricottaost
80 g (1 pakke) Parma- eller anden lufttørret skinke
1 potte frisk basilikum

Sæt ovnen på 220 °C. Hæld dine Peka flødekartofler i et ovnfast fad og top med et lag Ricottaost. Fordel skiver af lufttørret skinke over retten og sæt fadet midt i ovnen i ca. 20-25 minutter. Drys med frisk basilikum, et skvæt olivenolie og friskkværnet sort peber.

Flødekartofler med kantareller og jordskokker

Fra jord til bord; Flødekartofler med smørstegte kantareller og aromatiske jordskokker.

1 pakke Peka Originale flødekartofler
200 g kantareller
200 g jordskokker
25 g smør
100 g lagret ost med rig og fyldig smag

Sæt ovnen på 220 °C. Del de store kantareller og lad de små være hele. Steg svampene på en tør stegepande. Tilsæt smør, når svampene er udvandet, og steg indtil svampene bliver gyldne. Krydr med salt og peber. Skær jordskokken i tynde skiver, eventuelt med en mandolinjern. Hæld halvdelen af dine Peka flødekartofler i bunden af en ovnfast fad, fordel halvdelen af jordskokkerne henover og top med resten af flødekartoflerne. Afslut med resten af jordskokkerne, kantareller og ost. Sæt fadet i ovnen i ca. 25-30 minutter.

Flødekartofler med krydret Chorizo-pølse

Cremede flødekartofler med herligt krydret bid fra Chorizoen. UHM! En skøn kombination. Server f.eks. med stegte Padron-peberfrugter til.

1 pakke Peka Originale Flødekartofler
125 g Chorizo
200 g Padron-peberfrugter
Olivenolie
Havsalt

Sæt ovnen på 200 °C. Skær Chorizoen i stykker. Hæld halvdelen af dine flødekartofler i et ovnfast fad og fordel Chorizoen ovenpå. Top med resten af flødekartoflerne og sæt i ovnen i ca. 20-25 minutter. Varm en stegepande med olivenolie og steg padrons-peberfrugterne til skinnet bobler og får lidt farve. Strø rigeligt med havsalt over og server.

Flødekartofler med ærte- og broccolibøffer

En hyldest til kødfrie dage med denne grønne middag – ærte- og broccolibøffer fyldt med fetaost og serveret med skøn og syrlig citronsauce.

1 pakke Peka Originale flødekartofler
100 g valgfri ost

Ærte- og broccolibøffer:
400 g frosne ærter
200 g broccoli
150 g fetaost
Revet skal af en citron
En potte frisk, hakket mynte
2 æg
2 dl Panko-rasp
Salt og peber

Citronsauce:
2 dl creme fraiche
Revet skal fra en halv citron
1 tsk citronsaft
1 tsk olivenolie
Salt og peber

Sæt ovnen på 220 °C. Skær broccolien i mindre stykker, brug også stilken. Læg broccolien i en kasserolle med saltet vand og kog op. Tilsæt ærterne i det kogende vand og tag kasserollen af varmen. Lad den stå i ca. 2 minutter. Si vandet fra og lad broccoli og ærter dryppe af på køkkenrulle. Sæt flødekartoflerne i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter og top med revet ost. Bland grøntsagerne med fetaost, æg, Panko-rasp, citronskal, hakket mynte og salt og peber. Rør det hele sammen til en dej. Varm olivenolien i en pande og form dejen til bøffer. Steg dem på middelhøj varme. Lad bøfferne få lidt skorpe, inden du vender dem. Server med Peka Originale flødekartofler og en god salat.

Flødekartofler à la carbonara

Vi har tilberedt Peka Flødekartofler med kraftig inspiration fra en italiensk klassiker, Pasta Carbonara. Vi tør godt vædde på, at den kan få smagsløgene til at juble.

1 pakke Peka Flødekartofler, De Originale (700g)
150g pancetta
100g pecorino, revet
Sort peber

Sæt ovnen på 220 grader. Skær pancettaen i små stykker. Anret halvdelen af flødekartoflerne i et ildfast fad sammen med halvdelen af pancettaen og pecorinoen. Kværn rigeligt med sort peber ovenpå. Fordel derefter resten af flødekartoflerne, pancettaen og pecorinoen i fadet og bag den 25 minutter i ovnen.

Flødekartofler på japansk med røget laks og wasabi

Lækre flødekartofler med et japansk twist. Prøv vores nye spændende opskrift med røget laks, wasabi og Peka flødekartofler. Det friske og stærke passer perfekt sammen med de klassiske flødekartofler.

1 pakke Peka Flødekartofler, De Originale (700g)
2 dl kvark eller skyr
1-2 tsk wasabi pasta
150 gram røget laks

Sæt ovnen på 220 grader. Anret flødekartoflerne i et ildfast fad. Bland wasabi og kvark/skyr sammen og spred et lag ovenpå kartoflerne. Fordel laksen på toppen og bag det 25 minutter i ovnen.

Kylling og parmaskinke

Værsgo. Her er den perfekte ret, når du er løbet tør for ideer og har brug for noget enkelt og lækkert. Kylling, parmaskinke og flødekartofler.

1 pakke Peka Flødekartofler, De Originale (700g)
600g kyllingefilet
4-8 skiver parmaskinke
50g revet parmesanost
Salvie
2 fed hvidløg
1,5 dl tør hvidvin
2x 25g smør
Salt og peber

Sæt ovnen på 220 grader. Anret flødekartoflerne i et ildfast fad og bag dem i ovnen i 20-25 minutter. Krydr kyllingefileterne med salt og peber på begge sider. Tilsæt revet parmesanost og to kviste salvie på kyllingen og rul en skive parmaskinke om hver filet. Steg hvidløgsfed og salvieblade i smør. Steg kyllingefileterne på mellemhøj varme for at få en sprød overflade. Sænk derefter varmen til de er gennemstegte. Stil kyllingen til side og bring hvidvinen i kog på panden i cirka 2 minutter. Tilsæt ekstra smør og smag til med salt og peber. Læg kyllingen tilbage på panden og lad den simre i nogle minutter. Serveres med Peka flødekartofler.

Festlig Boeuf Bourguignon med flødekartofler

Den franske klassiker, Boeuf Bourguignon, med et festligt pift! Servér med Peka flødekartofler og ovnbagte cocktail-tomater. Så har du et udsøgt festmåltid, der skyder enhver festlig anledning i gang.

1 pakke Peka Flødekartofler, De Originale (700g)
1 pakke cocktail-tomater (500g)
150g bacon
1 kg højreb (oksekød)
1 stort løg
1 gulerod
30g mel
1 flaske rødvin
7 dl oksebouillon
1 spsk tomatpuré
2 knuste fed hvidløg
1 tsk frisk timian
1 laurbærblad
Salt & peber
24 små løg
500g champignoner
Olie
Smør

Sæt ovnen på 225 grader. Steg bacon og stil det til side. Skær kødet i terninger og tør dem med en serviet. Brun stykkerne i en gryde med olie og fedt fra baconen. Skær løg og gulerod og steg dem gyldne. Læg kød og bacon tilbage i gryden og smag til med salt og peber. Tilsæt mel, rør rundt og bag det i ovnen i 4 minutter. Tag det ud og rør igen. Herefter skal den tilbage i ovnen igen i 4 minutter. Sænk varmen til 175 grader og tilsæt vin, oksebouillon, tomatpuré, hvidløg, timian og laurbærblade. Lad det stå i ovnen i cirka 3 timer.

Tag kød og bacon op og si sovsen. Læg kød, bacon og sovs tilbage i gryden og kog det op på komfuret. Steg de små løg i olie og smør i 10 minutter på mellemhøj varme. Hæld det i gryden og lad det hele småkoge i cirka en time. Steg champignonerne i smør og tilsæt dem.

Servér med Peka flødekartofler og ovnbagte cocktail-tomater.

Flødekartofler med veggie-chorizo

Til alle veggie-lovers: Her er en god og simpel hverdagsret til en kødfri dag. De klassiske Peka flødekartofler med veggie-chorizo. En utrolig velsmagende ret, der varmer dejligt i en kold tid.

1 pakke Peka Flødekartofler, De Originale (700g)
1 finthakket rødløg
Friske spinatblade
250g veggie-chorizo i tynde skiver
50g valgfri ost

Sæt ovnen på 220 grader. Mix flødekartoflerne med rødløg og basilikum og anret det hele i et ildfast fad. Fordel veggie-chorizo og ost på toppen og bag det i ovnen i 25 minutter. Pynt evt. med spinatblade!

Flødekartofler med pastinakker

Har du lyst til at spise mere grønt og prøve noget nyt? Så tjek denne opskrift ud. Peka flødekartofler med ovnstegte pastinakker.

1 pakke Peka Flødekartofler, De Originale (700g)
4-6 pastinakker
3 spsk græskarfrø, groft hakket
2 spsk solsikkefrø
1 dl revet parmesanost
1 æggehvide
Salt og peber

Sæt ovnen på 225 grader. Skær pastinakkerne over på midten og anret dem i ildfast fad. Tilsæt olie, salt og peber og bag dem i ovnen i 30 minutter. Sæt flødekartoflerne ind i ovnen, når halvdelen af tiden er gået. Bland frøene og parmesanosten. Tag fadet ud og pensl pastinakkerne med æggehvide og tilsæt frøene og parmesan. Stil fadet tilbage i ovnen i 10 minutter. Servér pastinakkerne med Peka flødekartofler og en smule grønt!

Zucchinibøffer med rodfrugtsflødekartofler

Lysere tider og grønnere mad. Her er en af vores favoritter: varme zucchinibøffer, serveret med Peka flødekartofler med rodfrugt. Krydret, godt og grønt.

1 pakke Peka Flødekartofler, Rodfrugter (700g)
2 stk. zucchini (squash)
200g halloumi
2 æg
1 dl hvedemel
½ dl brødkrummer
2 tsk sambal oelek
Salt og peber
100g valgfri ost

Riv zucchinien groft og put den i en sigte. Salt den og bland det rundt, lad den stå i 30 minutter så zucchinien safter af, pres det sidste væske ud af den. Riv hallouminen groft og bland den med zucchinien i en skål. Tilsæt alle øvrige ingredienser, husk at halloumi er salt så vær forsigtig med saltet. Tænd ovnen på 220 grader og hæld flødekartofler i et fad, strø ost over og giv den ca. 25 minutter i midten af ovnen.

Varm olie og smør i en stegepande, steg zucchinibøfferne på ret høj varme, så de får farve og sætter sig. Læg dem i et fad og sæt det i ovnen når flødekartofler mangler ca. 5 minutter. Server med salat.

Flødekartoflerpizza

Rul en tynd fin pizzadej ud, læg et lag flødekartofler. Flødekartoffel pizza helt enkelt!


1 pakke Peka Flødekartofler, De Originale (700g)
400g færdig pizzadej
200g chèvre (gedeost)
½ rødløg, skåret i ringe
5 kviste rosmarin
25g pinjekerner

Stil ovnen på 250 grader. Læg pizzadejen på bagepapir på en bageplade og tryk den færdig ud til den ønskede størrelse. Fordel flødekartoflerne oven på dejen, læg chèvre, rødløg og to kviste rosmarin på toppen.

Bages midt i ovnen i 10-15 minutter, så pizzaen får en god farve. Rist pinjekernerne. Til sidst topper du pizzaen med pinjekernerne, frisk rosmarin, lidt olivenolie og flagesalt inden servering.

One pot

Denne lækre one pot er perfekt comfort food i disse turbulente tider. Her er opskriften på en musaka med cremede flødekartofler.

1 pakke Peka Flødekartofler, De Originale (700g)
1-2 auberginer
500g lamme fars
400g hakkede tomater
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
2 spsk. tomatpure
2 tsk. oregano
1 tsk. kanel
1 tsk. timian
½ tsk. muskatnød, revet
Salt og peber
Olivenolie til stegning
Ost til topping

Skær auberginen i ½-1 cm tykke skiver og læg dem ud på køkkenrulle. Salt og lad stå i ca. 15 minutter, så væsken trækkes tilbage. Varm olivenolie i en stegepande og steg auberginen så den bliver blød, læg den derefter til side. Varm ny olie i panden og steg løgene i ca. 2 minutter. Tilsæt farsen og lad det gennemstege. Tilsæt tomatpure, oregano, kanel, timian og muskatnød og lad det hele koge i 1 minut. Tilsæt de hakkede tomater og lad det simre i ca. 20 minutter, smag til med salt og peber. Derefter dæk bunden af bradepande med de stegte auberginer, lammefars og flødekartoflerne. Drys derefter med revet ost. Sættes i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader. Serveres med salat.

Grill Opskrift

Krydrede ribs og sprøde friske forårs grøntsager på grillen, findes der et sikrere tegn på at sommeren snart er her? Et tip! Læg nogen asparges på flødekartoflerne og lad dem simre med kartoflerne og osten. Det er så godt!

👉 1 ps Peka flødekartofler
👉 Ca 1,5 kg tynde revelsben eller spareribs
👉 1 løg, groft hakket
👉 1+1 fed hvidløg
👉 2 laurbær blade
👉 10 hvide peberkorn
👉 Salt (1 tsk salt pr/liter vand)
👉 revet ost

BBQ-glaze
👉 1 dl færdig bbq-sauce
👉 1 spsk flydende honning
👉 1 tsk japansk soja
👉 1 tsk dijon senep
👉 1 tsk lime juice
👉 1 tsk finthakket eller knust ingefær
👉 2 tsk røget paprikapulver

Tilbehør: Grillede grønsager f.eks. asparges, løg og tomat

Læg revelsbenene i en gryde, det skal være temmelig trangt. Hæld vand på så det dækker benene, tilsæt løg, hvidløg, laurbær blade, salt og peber. Lad det netop koge i ca 1 time, kødet skal blive mørt. Tag revelsbenene op og lad dem køle af. Tænd grillen på 220 grader. Bland alle ingredienserne til glazen. Læg flødekartoflerne i et ovnfast fad, top med ost og eventuelt asparges, bages mit i ovnen i 20-25 minutter. Pensel revelsbenene med glazen og læg dem på grillen sammen med grønsagerne. Vend benene undervejs og pensel også yderligere med glaze. Eftersom de allerede er kogt skal de bare grilles indtil de har en lækker grill overflade.

Velbekomme!

Vegetarisk Peka Portobello

Ovnbagt portobello svamp med parmesan gratinerede flødekartofler, det her er noget af det bedste vi har lavet længe.. prøv det selv.

👉 1 ps Peka flødekartofler, original 700g
👉 4-6 portobello svampe (afhængig af størrelse)
👉 1,5 dl panko rasp
👉 1 dl revet parmesan ost
👉 2-3 spsk hakket persille

Tænd ovnen på 220 grader. Bland panko, parmesan og persille sammen. Tag stammerne af svampene og grav lidt af kødet i midten af svampen ud, så det bliver til en lille skål, uden at den går i stykker. Fyld svampen med flødekartofler og top med rasp blandingen. Bag dem midt i ovnen ca 25 minutter. Server med en god salat.

Velbekomme!!

Peka rodfrugts flødekartofler med lagret ost og panko

Rodfrugts flødekartofler med sprød panko og vel lagret ost, præcis så godt som det lyder. Tilsæt lidt grillet fennikel, asparges og peberfrugter, så har du en skøn grill middag som slår det meste på smags oplevelse. Grill grønt, grill Peka.

👉 1 ps Peka flødekartofler med rodfrugter (700 g)
👉 100 gr revet lagret ost
👉 1 dl panko
👉 Blandede grønsager til grillen, f.eks. peberfrugt, aspagers, fennikel, aubergine og svampe

Indstil ovnen til 220 grader. Bland den revne ost og pankoen. Læg flødekartofler i et fad og strø ost og panko blandingen udover toppen. Sæt fadet ind i den forvarmede ovn, i midten, i cirka 20 min, indtil den har en fin overflade.

Server med forskellige grillede grønsager.